Search

Tietoa pääntaudin hoidosta tallillamme

Muutama viikko sitten viestittiin

pääntautitartunnasta tallillamme. Lähetimme myös naapuritalleille tiedon tartunnasta ja ohjeistimme omia ihmisiämme asiasta.

Halusimme ja haluamme jatkossakin viestiä avoimesti mikäli meillä esiintyy tarttuvia tauteja, samanlailla kuin toivomme muiden tallien toimivan: reilusti ja avoimesti.

Olemme toimineet karanteenitoimenpiteiden suhteen eläinlääkäri Anja Kupiaisen (Talliklinikka) kirjallisten ohjeiden mukaan.

Tallillamme ei ole ratsastuskoulutoimintaa vaan hevosilla on omat ihmiset. Olemme ohjeistaneet jokaista omaa ihmistä tarkasti, jotta vältämme tartunnan leviämisen. Erityisen tarkkoja olemme olleet siitä, että tartunta ei leviä muille talleille.

Olemme tässä aika haastavassa tilanteessa onneksi pystyneet jatkamaan toimintaamme lähes normaalisti - ja samaan aikaan parhaan kykymme mukaan pyrkineet ehkäisemään tartuntojen leviämistä ja hoitaneet hevosia koostamalla tarkat toimintaohjeet ja huolehtimalla niiden noudattamisesta.

Omien ihmisten ja maneesin käyttäjien kanssa meillä on viestintäkanavana Happy Rider & OmaHevonen app sekä whatsapp -ryhmä joissa tieto ja ohjeet liikkuvat nopeasti ja reaaliaikaisesti.

Maneesia ei toistaiseksi vuokrata ulkopuolisille ratsukoille edes yksityiskäyttöön.

Reiskan tulehdusarvot ovat palautuneet normaaleiksi ja se on ollut oireeton jo yli 10 päivän ajan. Eristys kuitenkin jatkuu eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti.

Kaikkien hevosten kuumeet mitataan päivittäin ja kuumeilevat hevoset eristetään. Toistaiseksi olemme joutuneet eristämään kaksi hevosta Reiskan lisäksi. Oireet ovat onneksi olleet lieviä ja molemmat hevoset voivat hyvin.

Mikäli haluat saada lisäinfoa tallimme käytänteistä, niin olethan yhteydessä meihin.

Seläntakana asian spekuloiminen ja kiusaaminen on ilkeää ja sitä hevosala ei mielestämme kaipaa yhtään lisää.

T. Hanni, Kati, Lotta, Leena ja Sanna

Tutkittua tietoa pääntaudista löytyy Ruokaviraston sivuilta

https://www.ruokavirasto.fi/…/elaintaudit/hevoset/paantauti/

130 views0 comments

Recent Posts

See All