top of page
Search

Happy Riderilla on joukko uusia vakituisia valmentajia – lämpimästi tervetuloa tutustumaan heihin!

Updated: Jun 3, 2022


Toukokuusssa Happy Rider Companyn valmennustoiminnassa on nähty uusia valmentajia roppakaupalla. Tuntitarjonta on varsin monipuolinen ja uusien valmentajien kanssa jokainen Happy Rider -asiakas löytää varmasti itselleen sopivan tavan valmentautua ja kehittyä ratsastajana. Uusia vakituisia valmentajia ovat Nora Latvala, Pauliina Virta ja Ninamari Karjalainen sekä Kia Herold ja Amanda Kivelä. He pitävät maneesilla valmennuksia maanantaista sunnuntaihin joka viikko. Lisäksi esteratsastaja Emilia Vättö käy säännöllisesti kerran kuukaudessa pitämässä viikonlopun tehovalmennuksia.


Kuvassa Happy Riderin valmentaja Nora Latvala

Ninamari Karjalainen räätälöi jokaisen tunnin valmennettavalle sopivaksi


Ninamari "Nippi" Karjalainen on 2009 valmistunut ratsastuksenohjaajaksi Harjun Oppimiskeskuksesta. Ninamari on kilpaillut nuorempana re120 ja VaB -tasoilla ja nykyään hän harrastaa hyvän mielen ratsastusta, jota pyrkii myös opettamaan oppilailleen.


Nipin tunnit räätälöidään jokaisella ratsukolle sopivaksi ja niille pyritään asettamaan tavoitteita oppimisen tukemiseksi. Nipin kouluratsastustunnit ovat 30min yksityistunteja tai max. kahden ratsukon ryhmässä. Estetunnit pidetään pääsääntöisesti max. 4 ratsukon ryhmissä. Näin varmistetaan mahdollisimman yksilöllinen ja tehokas opetus.


Pauliina Virta keskittyy erityisesti esteratsuikoihin
Pauliina Virta on ollut useaan otteeseen töissä Saksassa sekä Hollannissa ratsuttajana. Hän on hypännyt kansallisia sekä kansainvälisiä 120-155cm luokkia sekä Suomessa että ulkomailla hyvällä menestyksellä. Lisäksi Pauliina on edustanut Suomea Pohjoismaiden Mestaruuksissa sekä Horse Show’ssa useana vuonna ja ollut Suomen estemaajoukkueessa juniorina, nuorena- sekä senioriratsastajana. Koulutukseltaan Pauliina eläintenhoitaja, klinikkaeläinhoitaja, SRL ratsastusvalmentaja ja lisäksi hän suorittaa ratsastuksenopettajan ammattitutkintoa. Pauliina on opettanut ratsastuskouluissa eri ikäisiä sekä eri tasoisia ratsukoita.


Pauliina valmentaa enimmäkseen esteratsukoita, mutta paneutuu intohimoisesti ratsukkoon kuin ratsukkoon, tavoitteenaan kehittää ratsastajaa sekä ratsastajan ja hevosen välistä yhteistyötä. Pauliina kiinnittää valmentajana paljon huomiota hevosen ja ratsastajan yhteistyöhön, siihen miten ratsukko toimii tiiminä. ”Tärkeää on vaivattomuus, läsnäolo ja hevosen kuunteleminen, sekä luottamuksen rakentaminen ratsukon välille”, Pauliina toteaa. Hän keskittyy myös ratsastajan kehoon ja mieleen, siihen mitä ne viestii hevoselle ja miten niiden viestintää voidaan kehittää. Ajatus kaiken taustalla on aina rento, kuuliainen, onnellinen hevonen joka työskentelee läpi kehon yhteistyössä ratsastajan kanssa. Esteillä vahvistetaan rytmin, sekä tasapainoisen ratsukon löytämistä ja kehitetään ratsukkoa tavoitteisiin positiivisen kautta. “Kaikkia urheilijoita kannustan itsensä sekä hevosensa tuntemiseen ja reiluun peliin”, Pauliina sanoo. Hevosten kanssa kaikessa pätee ”Less is more” ja ”listen to your Horse”


Kuvassa Pauliina Virta.


Nora Latvalan valmennus on aina rauhallisessa ilmapiirissä Nora Latvala on koulutukseltaan ratsastuksenohjaaja, ja hänellä on opetus- ja valmennuskokemusta yli 10 vuotta. Aiemmin hän työskennellyt eri ratsastuskouluissa, yksityisratsukoiden valmentajana sekä ratsuttajana. “Valmentajana olen perusteellinen ja selkeä, asiat opetellaan huolellisesti kunnolla. Kun ratsastaja istunta, apujen käyttö sekä hevosen perusliikkuminen läpi kropan tasapainossa on kunnossa, tulee tekemisestä helppoa ja myös hevoselle mukavaa”, Nora kertoo.

Nora on valmentajana positiivinen, kannustava sekä keskittyy erityisesti luomaan tunnille rauhallisen ilmapiirin.


Kia Herold haluaa varmistaa, että jokainen ratsastuskokemus on kiva
Kia on työskennellyt hevosten kanssa eri puolilla maailmaa pitkän hevosuransa aikana. Työkokemusta on kertynyt muun muassa Australiasta Sydneystä, mutta toki myös Euroopasta. Suomessa Kia on valmentanut ratsastajia neljällä eri tallilla.

Hänen ratsastusfilosofiansa tiivistyy siihen, että ratsastamisen pitää olla kivaa sekä ratsastajalle että hevoselle. Kia keskittyy kokonaisuuteen ja uskoo, että rentoutunut ratsastaja rentouttaa myös hevosen. ”Haetaan sellaista stressitöntä tilaa, jossa ratsastaminen on kuin ratsastajan ja hevosen yhteinen tanssi. Jos ei hengitys kulje ja ollaan stressaantuneita niin ei yhteistyö suju”, Kia kuvailee. Hän kertoo, että hevosen hyvä olo tulee olla edellä ja turvallinen ja kiva fiilis ratsastajalle ratsastettaessa.


Kia valmentaa ratsastajia sekä kouluratsastamisessa että esteillä. Lisäksi hän ratsuttaa muiden hevosia ja hänellä on yksi oma hevonen. Kian mielestä kaikilta hevosilta voi oppia jotain uutta.


Amanda Kivelä tekee monipuolisia tehtäviä ja hioo perusasioita


Amanda on määrätietoinen ja kannustava valmentaja, joka haluaa luoda tunneilla positiivisen ja turvallisen ilmapiirin. Amanda teettää valmennettavilla monipuolisia tehtäviä ja haluaa hioa ratsastuksen perusasiat kuntoon alusta asti.
Kaikkien valmentajien tunneille otetaan kerrallaan yhdestä kolmeen ratsukkoa ja tunnit voi varata ennakkoon Happy Riderin omasta sovelluksesta.

346 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page