top of page
Noora Latvala.webp

OPETUS

Tunneillemme ovat tervetulleita kaikentasoiset ratsastajat. Tunneilla on hyvä ja kannustava ilmapiiri. Oppilaita on tunneilla ainoastaan 2-4 ja käytössä on lähes aina koko maneesi (35*75m)

Ratsastustunnit varataan Happy Rider & OmaHevonen applikaation kautta.  OmaHevonen-paketteihin kuuluu min. 1 ratsastustunti viikottain. Tunteja pidetään arkisin 15-20. Lauantain tunnit pidetään lähtökohtaisesti aamulla ja sunnuntain tunnit aloitetaan iltapäivällä

Ryhmätuntien kesto on 60 minuuttia.  Alku- ja loppuverryttelut mennään usein maastossa. 


Meillä opettavat vakituisesti Noora Latvala, Katja Järvenpää, Dominique Barthelaix, Kia Herold sekä Amanda Kivelä. Lisäksi Emilia Vättö käy säännöllisesti pitämässä estevalmennuksia ja Wilma Erkkilä koulutreenejä kouluradoille tähtääville ratsukoille.  

Lisäksi meillä käy vierailevia valmentajia mm. Nina Fagerström,  Ville Vaurio, Annika Schulman sekä Kari Vepsä.

Opettajat: Our Farm

TEAM

Noora Latvala.webp

NOORA LATVALA

Nora Latvala on koulutukseltaan ratsastuksenohjaaja, ja hänellä on opetus- ja valmennuskokemusta yli 10 vuotta. Aiemmin hän työskennellyt eri ratsastuskouluissa, yksityisratsukoiden valmentajana sekä ratsuttajana.

“Valmentajana olen perusteellinen ja selkeä, asiat opetellaan huolellisesti kunnolla. Kun ratsastaja istunta, apujen käyttö sekä hevosen perusliikkuminen läpi kropan tasapainossa on kunnossa, tulee tekemisestä helppoa ja myös hevoselle mukavaa”, Nora kertoo.

Nora on valmentajana positiivinen, kannustava sekä keskittyy erityisesti luomaan tunnille rauhallisen ilmapiirin.

WhatsApp Image 2023-07-31 at 18.11.26 (1).jpeg

DOMINIQUE BARTHELAIX

Dominique valmentaa meillä keskiviikkoisin. 

Dominique on KV-tason esteratsastaja joka on valmentanut Suomessa niin poni, juniori, kuin GP-tason ratsastajia voitokkain tuloksin. Hän luottaa vahvasti systemaattiseen ratsastukseen jossa hevosen hyvinvointi on etusijalla. Dominique valmentaa englanniksi.

Amanda.webp

AMANDA KIVELÄ

Amanda pitää lauantain junnutreenit, joista on tullut niin suosittuja, että treeneissä käy jo aikuisiakin junnuja. Amanda teettää kivoja harjoituksia ja tunneilla on ihana positiivinen tunnelma.

Amanda opiskelee ratsastuksenohjaajaksi ja valmistuu keväällä 2024 

Kia Herold.webp

KIA HEROLD

Kia on työskennellyt hevosten kanssa eri puolilla maailmaa pitkän hevosuransa aikana. Työkokemusta on kertynyt muun muassa Australiasta Sydneystä, mutta toki myös Euroopasta. Suomessa Kia on valmentanut ratsastajia neljällä eri tallilla.

Kian  ratsastusfilosofia tiivistyy siihen, että ratsastamisen pitää olla kivaa sekä ratsastajalle että hevoselle. Kia keskittyy kokonaisuuteen ja uskoo, että rentoutunut ratsastaja rentouttaa myös hevosen. ”Haetaan sellaista stressitöntä tilaa, jossa ratsastaminen on kuin ratsastajan ja hevosen yhteinen tanssi. Jos ei hengitys kulje ja ollaan stressaantuneita niin ei yhteistyö suju”, Kia kuvailee. Hän kertoo, että hevosen hyvä olo tulee olla edellä ja turvallinen ja kiva fiilis ratsastajalle ratsastettaessa.


Kia valmentaa ratsastajia sekä koulussa, että esteillä.

WhatsApp Image 2023-01-29 at 10.30.29.jpeg

KATJA JÄRVENPÄÄ

Olen Katja Järvenpää. Minulla pitkä tausta hevosalan ammattilaisena ja pääosin olen toiminut ratsuttajana Saksassa ja myös Suomessa. Oman Hevoseni kanssa olen kilpaillut aktiivisesti Inter I tasolla asti. Ensi kaudella on tarkoitus siirtyä taas tasolla ylöspäin. Minun tunneilla keskitytään pääsääntöisesti kouluratsastukseen. Opettajana olen todella mukautuva ratsukon juuri sen hetken tarpeisiin ja miten siitä kehitytään eteenpäin. Tärkeänä osana ratsastusta pidän perusasioita se on kaiken perusta myös kouluradalla. Eli mm. ratsastajan istunta, hevosen tahti ja suoruus.

Opettajat: Team Members
bottom of page